Ridders en helden

Terug

 

Soms stond het water in de toenmalige Lauwerszee zo hoog, dat de veersteiger te Oostmahorn onderliep. De passagiers moesten echter wel van boord. Op de foto's hieronder ziet u hoe dat ging. Op de foto één van de vier veerboten, die ik me kan herinneren, waarmee gevaren werd op de veerdienst Oostmahorn - Zoutkamp - Schiermonnikoog, de Johan Willem Friso. Naast de Schiermonnikoog en de Friso werd destijds nog gevaren met De vooruitgang (bijnaam de banaan) en de Brakzand.

Hoog water

Op bovenstaande foto werden drie dames en een heer met behulp van de bagagewagen op het droge gebracht, de wagen werd vakkundig bestuurd door Jaap van der Wagen. Achter op het schip, met wit overhemd en stropdas Kelner Ko Huizing. Op het schip vermoedelijk kapitein Klaas van der Zee, ik kan het niet goed zien, maar dit was wel zijn karakteristieke lichaamshouding.

 

Galante ridder

Mijn vader wist hoe hij galant moest zijn. Een jonge meid op de rug, koffer in de hand en sjouwen maar door dat zoute water. Waar kom je dat tegenwoordig nog tegen.

 

Terug